Fysioterapeut blant søkerne til dekanstilling ved HiOA

Per Morten Fredriksen, professor og spesialist i barnefysioterapi, er blant søkerne til stillingen som dekan ved Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Det er i alt 22 søkere til to dekanjobber ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Den ene ved Fakultet for helsefag (8), og den andre ved Fakultet for samfunnsfag (16). Da stillingene ble lyst ut første gang i vår kom det så få søkere at høgskolestyret valgte å lyse ut begge på nytt, skriver nettavisen Khrono.

Ved Fakultet for helsefag er det stillingen etter Nina Waaler som skal tilsettes. Hun er nå blitt prorektor for utdanning og en del av toppledergruppen. Prodekan Trine B. Haugen er konstituert i stillingen fram til en ny leder er på plass, men står ifølge Khrono ikke på den offisielle søkerlista. Halvparten av søkerne til dekanstillingen på helsefag er også kvinner, to av dem konfidensielle.  

Fysisk aktivitet og idrett

Per Morten Fredriksen (50) er nå professor ved Norges Helsehøyskole, som er en del av Campus Kristiania. Han er utdannet fysioterapeut ved Høyskolen i Oslo og Akershus og har sin doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole. I tillegg har han en internasjonal master i helseledelse, helseøkonomi og politikk fra Universitetet i Oslo, samt grunnfag psykologi fra samme sted.

Norges Helsehøyskole opplyser på sine nettsider at Fredriksen har nesten 20 års forskererfaring på fysisk aktivitet hos barn og unge, både friske og med medfødte hjertefeil, fra Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet. Han har rundt 60 publikasjoner i nasjonale og internasjonale tidsskrifter. Hans nåværende og fremtidige forskning dreier seg i hovedsak om energiomsetning ved helsefremmende fysisk aktivitet hos barn og voksne, samt helsemessige konsekvenser av doping hos idrettsutøvere.

Powered by Labrador CMS