Foto: Universitetet i Tromsø
Foto: Universitetet i Tromsø

Helsefag på topp i Tromsø

Fem av de seks fagene det var vanskeligst å komme inn på ved Universitetet i Tromsø (UiT) i år var helsefag, med fysioterapi på tredjeplass.

Publisert

Poenggrensen for fysioterapistudiet i Tromsø var på 60,8 poeng. I alt 1.018 søkere konkurrerte om 26 studieplasser, og 32 har fått tilbud om plass, skriver uit.no.

I år var det 127.144 som søkte seg inn på høyere utdanning over hele landet. 16.530 av disse ønsket seg til UiT. Dette er 340 flere søkere enn i fjor. Etter førsteopptaket står UiT klar til å ønske 4.374 nye studenter velkommen til høstsemesteret.

Medisinutdanningen troner nok en gang på toppen av de studiene det er vanskeligst å komme inn på ved UiT. Med en poenggrense på 66,2 ligger studiet også på en femteplass av de studiene det er vanskeligst å komme inn på med ordinær kvote over hele landet. 2.405 søkere konkurrerte om 106 studieplasser, og 143 søkere har fått tilbud om plass på studiet.

Høgskolen i Bergen (HiB) skriver på sine nettsider at utdanningene i fysioterapi og økonomi og administrasjon alltid har lange ventelister, og at køen blir enda lengre i år enn tidligere. Begge disse utdanningene nærmer seg tusen søkere på venteliste etter førsteopptaket.

Powered by Labrador CMS