Ny, gratis styrkeapp med 3D-animasjoner

Utviklingsarbeidet med STYRK!-appen har mottatt støtte fra Helsedirektoratet, og skal blant annet vise riktig teknikk og muskelbruk i styrketrening.

Publisert Sist oppdatert

Ved hjelp av 3D-animasjoner kan det nå bli lettere å instruere ulike pasientgrupper i hvordan de viktigste styrkeøvelsene skal utføres, og hvilke muskler som trenes. Appen kan være et nyttig verktøy i en opplæringsfase, og for å hjelpe pasienter til å huske sentrale elementer ved utførelsen av ulike øvelser. Øvelsene er presentert av eksperter innen styrketrening og idrettsmedisin fra Norges idrettshøgskole.

STYRK! gir ifølge utviklerne en innføring i ti forskjellige øvelser, som trener alle de store og viktigste muskelgruppene i kroppen. Alle øvelsene er illustrert med tre grunnleggende progresjonsnivåer som videre kan fintilpasses av en fagperson. Øvelsene kan gjøres alene eller som partnerøvelser, og tre ulike forslag til treningsprogram følger med. Appen passer godt i forebyggings-/rehabiliteringssammenheng, eller for alle som ønsker å bli sterkere eller generelt forbedre helsen.

Arbeidet er et samarbeidsprosjekt mellom Diabetesforbundet og Muscle Animations, med hjelp fra Norges idrettshøgskole. Appen er utviklet med økonomisk støtte fra Helsedirektoratet, og ble lansert 15. oktober. 

Lenker:

Facebook

Last ned på App Store 

Last ned på Google Play 

Powered by Labrador CMS