Ny faggruppe for utenlandsstudenter

En faggruppe i ANSA for norske fysioterapistudenter i utlandet er startet. Målet er å bygge et profesjonelt nettverk og styrke medlemmenes faglige kompetanse.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser initiativtaker og leder, Kevin Nordanger Martin, til Fysioterapeuten. Han legger til at sosiale medier vil fungere som en viktig plattform for å oppnå dette målet. Og – medlemskapet i faggruppen er gratis, dersom du allerede er medlem i ANSA.

Martin studerer fysioterapi i Enschede i Nederland. Med seg i styret har han økonomiansvarlig Mari Haug, arrangementansvarlig Cathrine Rubach og informasjonsansvarlig Morten Ekornsæter.

Ca. 575 i utlandet

Målgruppen er medlemmer i ANSA - Association of Norwegian Students Abroad. Tall fra Lånekassen viser at det i 2013/2014 var 575 personer som studerte fysioterapi i utlandet. ANSA representerer 40-60 prosent av disse studentene. Sekretariatet i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) opplyser at 208 av utenlandsstudentene er medlemmer i forbundet. 

Har gått raskt

Martin forteller at han tok kontakt med ANSA-president Madeleine Mowinckel under et velkomsttreff og organisasjonskurs i Enschede den 27. september.
- Vi fikk grønt lys og prosessen har gått veldig fort fra en spennende idé til en nyoppstartet faggruppe.

Ved universitetet i Enschede i Nederland er det mange norske fysioterapistudenter, ca. 40 på hvert trinn.
– Der er det lettere å skaffe seg et norsk nettverk. I andre land er det kanskje bare noen få norske som tar bachelorutdanning i fysioterapi, og da er det lett å føle seg alene. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier Martin.

Faglige aktiviteter

I første omgang er det faglige aktiviteter og nettverksbygging som er målet. Men han ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å engasjere seg i viktige temaer som praksisplasser og turnustjeneste. Dette må utenlandsstudentene ordne selv, i motsetning til de som studerer fysioterapi i Norge.

Faggruppens hovedaktiviteter skal foregå på Facebook og på LinkedIn. I tillegg blir det etter hvert opprettet en egen nettside for faggruppen på ANSA sine hjemmesider.

Temadager på Facebook

- Vi planlegger faglige temadager på Facebook på tirsdager og torsdager, der vi deler artikler og oppfordrer til diskusjon. Hver lørdag vil fokuset være mer sosialt rettet. Da ønsker vi for eksempel å presentere studenter og deres studiested, eller intervjue turnuskandidater om deres erfaringer. Mulighetene er mange. Målet er at man kan bli kjent med hverandre, på tvers av landegrensene, sier Kevin Nordanger Martin.

Han oppfordrer interesserte til å følge med på https://www.facebook.com/ANSAFysioterapi.
Den nye faggruppen oppfordrer også flere som studerer fysioterapi i utlandet til å ta i bruk LinkedIn.

Powered by Labrador CMS