Verdenskongressen i idrettsfysioterapi starter fredag

Verdenskongressen i idrettsfysioterapi (WCSPT) avholdes i Oslo fredag og lørdag. Hundrevis av deltakere er klare. Kongressens slagord er «from research to clinical practice».

Publisert Sist oppdatert

–Det er superviktig for oss at dette blir årets samlingspunkt for alle fysioterapeuter, ikke bare innen idrett. Det er stort fokus på aktivitetsmedisin og rehabilitering. Aldersspennet går fra små barn til eldre, og ulike aspekter ved forskjellige diagnoser. Dette sa leder for Faggruppen for idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin i Norsk Fysioterapeutforbund, Kenneth Martinsen, til Fysioterapeuten i mai. 

Målet er ifølge Martinsen å presentere forskningen på en måte som gjør den klinisk relevant for deltakerne innen tema som foruten idrettsfysioterapi, handler om blant annet barn og ungdom, kreft, smerte, kvinnehelse, ernæring, mentale aspekter, klinisk resonnering, fysisk aktivitet og kunstig intelligens. 

22 sesjoner, 18 kliniske workshops, 42 frie foredrag og over 40 postere og nesten 50 forelesere møter deltakerne, som representerer alle verdens kontinenter.

Programmet kan leses fra kongressens nettsider

Fysioterapeuten kommer tilbake med mer fra kongressen.  

Powered by Labrador CMS