Dubai i De forente arabiske emirater er vertskap for Verdenskongressen i fysioterapi i juni neste år.

Det svenske fysioforbundet sender ikke folk til Dubai

I likhet med danskene velger Fysioterapeuterna i Sverige å ikke sende en offisiell delegasjon til Verdenskongressen i fysioterapi i Dubai neste år.

Publisert

Danske Fysioterapeuter kunngjorde i juni at forbundet boikotter den vitenskapelige konferansen World Physiotherapy i Dubai. Begrunnelsen var blant annet at Emiratene ikke tillater fagforeninger.

Dubai arrangerte World Physiotherapy også i 2021. Både Norsk Fysioterapeutforbund (NFF), Danske Fysioterapeuter og svenske Fysioterapeuterna valgte boikott med bakgrunn i brudd på flere grunnleggende menneskerettigheter. Det hele endte med at kongressen ble digitalisert på grunn av covid-19.

Nå har Fysioterapeuterne valgt å droppe den fysiske kongressen i juni 2023.

– Forbundsstyret har av samme grunner som før den forrige konferansen fattet en beslutning om å ikke å sende en offisiell delegasjon fra Sverige. Midler fra forbundets fond blir heller ikke delt ut til deltakere på konferansen, skriver Fysioterapeuterna på sine nettsider.

Forbundet legger til at det er opp til hvert enkelt medlem å bestemme om de vil delta, og at forbundet vil bistå med all tilgjengelig informasjon for enkeltmedlemmer som vil reise.

Norsk Fysioterapeutforbund behandler spørsmålet om deltakelse på hovedlandsmøtet i november.

Les også: To fysioterapeuter i Norge: Derfor drar vi til kongressen i Dubai

Powered by Labrador CMS