Fysioterapikongressen har vært arrangert to ganger tidligere - i 2015 og i 2018.
Fysioterapikongressen har vært arrangert to ganger tidligere - i 2015 og i 2018.

I dag starter Fysioterapikongressen

Flere parallelle sesjoner og variert program. Se hvor mange som deltar.

Publisert

Torsdag 17. mars er det klart for den tredje Fysioterapikongressen i regi av Norsk Fysioterapeutforbund (NFF). Kongressen går over tre dager og samler 740 fysiske deltakere. I tillegg deltar 139 digitalt.

Tema for Fysioterapikongressen 2022 er «fysioterapi gjennom livet – kompetanse og samhandling». Hele programmet kan du se her.

Kongressen åpnes av helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). Deretter er det to plenumseanser. Den første er en sesjon om hvordan sosiale faktorer kan påvirke behandlingsresultatet for pasienter med muskel- og skjelettplager. Foredragsholder er professor Chad Cook ved Duke University i den amerikanske delstaten Nord-Carolina.

Den påfølgende plenumssesjonen har fått navnet «Kunnskap om den unike pasient – årsakssammenhenger og kompleksitet. Foredragsholder her er forsker og vitenskapsfilosof Rani Lill Anjum ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Videre går det slag i slag med en rekke parallelle sesjoner, om alt fra hjerte- og lungefysioterapi, fallforebygging, komplett fysikalsk lymfødembehandling til forebygging av idrettsskader hos ungdom.

Fredag byr på enda flere parallelle sesjoner. Den kvinnelige idrettsutøveren, barn og smerte, behandlerens rolle når pasienten blir syk av jobben, skulderrehabilitering og gråsonefysioterapi er noe av det som tas opp.

På kongressens siste dag, lørdag, vil deltakerne kunne lære mer om blant annet lungefysioterapi i palliativ fase, kropp og selvbilde hos barn og unge – og kunnskapsbasert bruk av nåler i klinisk praksis.

NFF opplyser at alle kongressdeltakerne, uavhengig om de møter fysisk eller deltar digitalt, får tilgang til de fleste av forelesningene og innleggene etter kongressen.

Tidsskriftet Fysioterapeuten dekker Fysioterapikongressen, som finner sted på Thon Congress Gardermoen.

Les flere forhåndssaker om Fysioterapikongressen:

Færre påmeldte på Fysioterapikongressen: – Villige til å ta et underskudd

Årets kongress: Slik kan du bli bedre til å hjelpe nybakte mødre

Urinlekkasje: Setter unge, kvinnelige idrettsutøvere på agendaen

Helseministeren til Fysioterapikongressen 2022

Liten nedgang i innsendte abstrakter til Fysioterapikongressen

Powered by Labrador CMS