Studiested Elverum / Terningen Arena sett fra luften.

Ny fysioterapiutdanning i Elverum: Høgskolen dobler inntaket

Regjeringen har finansiert 20 studieplasser innen fysioterapi i Elverum. Høgskolen i Innlandet dobler dette for egen regning og tar inn 40 studenter.

Publisert Sist oppdatert

Dette melder avisa Østlendingen

7,7 millioner kroner ble av regjeringen lagt på bordet for å sikre en raskt oppstart av den nye bachelorutdanningen i fysioterapi. 

Høgskoleledelsen gikk raskt i gang med planleggingen av det nye studiet. Det nærmer seg opptak. Søknadsfristen er 15. april.

143 søkere til nå

Det har vært mulig å søke på studiet siden 1. februar, og det har allerede kommet inn 143 søknader, melder Østlendingen.

Rektor Peer Jacob Svenkerud sier til Østlendingen at Høgskolen i Innlandet selv finansierer doblingen. 20 av studieplassene er fullfinansiert av staten, mens høgskolen selv står for resten.

–Nødvendig å doble

– Vi mener det er nødvendig med 40 studieplasser for å skape et mest mulig robust studium, sier Svenkerud.

Trine Bjerva, prodekan for utdanning på fakultet for helse- og sosialvitenskap, er prosjektleder for å etablere bachelorprogrammet i fysioterapi på høgskolens studiested i Elverum.

– 20 studieplasser er litt lite både med tanke på faglig og økonomisk bærekraft. Derfor satser vi på å ta inn 40 studenter, sier Bjerva, som er godt i gang både med å rekruttere lærerkrefter og sikre praksisplasser. Høgskolen har en overordnet samarbeidsavtale med Sykehuset Innlandet.

– Vi er også i dialog med kommunehelsetjenesten og med Hernes Institutt, opplyser hun til Østlendingen.

 

Powered by Labrador CMS