Kari Bø under åpningen av verdenskongressen i Singapore, der hun fikk pris for sin forskning på kvinnehelse. Foto: WCPT.

WCPTs høyeste utmerkelse til Kari Bø

Kari Bø har fått WCPTs høyeste pris, Mildred Elson Award, for sitt arbeid med kvinnehelse og bekkenbunnsproblemer. Prisen ble delt ut under åpningen av verdenskongressen i Singapore.

Publisert Sist oppdatert

Det var Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) som nominerte Kari Bø til prisen, og som samlet støtte for nominasjonen fra Norge og fagmiljøer internasjonalt.

Kongressen i Singapore 1.-4. mai har samlet rundt 3.500 fysioterapeuter fra hele verden, og den høytidelige åpningen fant sted fredag kveld.

- Kommet langt

- Jeg er rørt og stolt, sa Kari Bø i talen hun holdt fredag kveld. Hun rettet også en takk til Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) som nominerte henne til prisen.

-Men dette viser også hvor langt vi har kommet som profesjon når det gjelder forskning og dokumentasjon. I januar 2015 var det 23.000 randomiserte kontrollerte studier i databasen PEDro. Vi har all grunn til å gratulere oss selv, sa Kari Bø.

Samarbeid med leger

Når det gjelder hennes forskning på bekkenbunnsproblemer, pekte Bø også på samarbeidet hun har hatt med urologer, gynekologer og andre leger:

 -Mitt råd i dag er å etablere et tett samarbeid med medisinere. Som fysioterapeuter har vi mye å lære bort, men også mye å lære, dette går begge veger.

Ledende på sitt område

Kari Bø er rektor ved Norges Idrettshøgskole (NIH) og professor i treningsvitenskap og fysioterapi ved Seksjon for idrettsmedisinske fag, NIH. Hennes fagområde gjennom mange år er kvinnehelse, treningsvitenskap, funksjon og dysfunksjon i bekkenbunnen, trening i svangerskapet, trening etter fødsel, fitness, aerobics, muskel- og skjelett og forskningsmetode.

Hun en av verdens ledende eksperter på forskning innen bekkenbunnproblematikk og holder hyppig foredrag over hele verden. Det er for denne innsatsen, innen forskning og formidling, at Kari Bø har fått prisen.

Mildred Elson

Mildred Elson var WCPTs første leder. Hun spilte en avgjørende viktig rolle i arbeidet med å etablere verdensorganisasjonen i 1951. Prisen ble første gang utdelt i 1987, og Mildred Elson var den første som fikk den. WCPT beskriver denne prisen som «den største honnør WCPT kan gi».

Powered by Labrador CMS