Dubai

Det svenske fysioterapeutforbundet sender ingen offisiell delegasjon til Dubai

Det svenske forbundet holder fast ved sin beslutning.

Publisert Sist oppdatert

Når verdenskongressen i fysioterapi flyttes fra Japan til Dubai neste år, holder Fysioterapeuterna, det svenske fysioterapiforbundet (red.anm.) fast ved sin tidligere beslutning: Ingen offisiell delegasjon sendes.

Ingen endring

Det har ikke skjedd noen endring til det bedre når det gjelder menneske- og fagforeningsrettigheter, og derfor står Fysioterapeuternas tidligere beslutning om ikke å sende en offisiell delegasjon fast, sier forbundets fungerende president Sara Barsjö til fysioterapi.se.

– Å ikke delta er en nøye overveid beslutning, sier hun videre til nettstedet.

- Det var ikke lett, men likevel åpenbart. Vi har våre vedtekter og etiske regler å forholde oss til, og det er akkurat det vi har gjort her.

Les mer på fysioterapi.se.

NFF: Hovedlandsmøtet avgjør

Det danske fysioterapeutforbundet vedtok i juni å ikke delta på kongressen. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) tar en avgjørelse om deltakelse på sitt hovedlandsmøte i overgangen november/ desember senere i høst. Forbundsstyret i NFF har tidligere uttrykt ønske om at World Physiotherapys generalforsamling skal avholdes heldigitalt - ikke som et fysisk møte i Dubai eller en «hybridløsning», noe som vil si både fysisk og digitalt møte.

Les også:

Det svenske fysioforbundet sender ikke folk til Dubai

Verdenskongressen 2023: Danskene sier nei til Dubai

NFF: Dubai-saken sendes til hovedlandsmøtet

Powered by Labrador CMS