Dubai

Verdenskongressen i Dubai: Ulike nordiske valg

De nordiske landene responderer ulikt på at neste års verdenskongress i fysioterapi skal arrangeres i Dubai. Snart skal Norsk Fysioterapeutforbund bestemme seg.

Publisert Sist oppdatert

World Physiotherapy (WP) arrangerer i juni neste år verdenskongressen i fysioterapi i Dubai i De Forente Arabiske Emirater. Dette har vakt reaksjoner i mange land – også i Norge (se lenker nederst på siden).

Svenskene deltar digitalt på generalforsamlingen

Fysioterapi.se skriver at det svenske fysioterapeutforbundet (Fysioterapeuterna) boikotter kongressen i Dubai, men kommer til å delta digitalt i forbindelse med WPs generalforsamling, som vil bli avholdt parallelt med selve kongressen.

Island og Danmark valgte ulikt

Det islandske forbundet kommer, ifølge fysioterapi.se, til å være fysisk på plass med deltakere både på kongressen og generalforsamlingen. I Danmark har det danske forbundet bestemt seg for å boikotte både kongressen og generalforsamlingen. Det finske forbundet har ikke bestemt seg på nåværende tidspunkt.

Norsk beslutning nærmer seg

Norsk Fysioterapeutforbund skal ta sin beslutning når det gjelder både kongress- og møtedeltakelse på sitt nært forestående hovedlandsmøte, som blir avholdt på Gardermoen 29.11-1.12.

Ikke fondsstipend

Fond til etter- og videreutdanning av fysioterapeuter har forøvrig besluttet at det ikke skal tildeles reisestipend til fysioterapeuter som deltar på kongressen i Dubai.

- Verdenskongressen er et viktig samlingspunkt for alle fysioterapeuter og på denne måten ønsker Fondsstyret å markere avstand fra at kongressen arrangeres i et land som bryter grunnleggende menneskerettigheter, skriver Fysiofondet på Facebook.

Relaterte saker:

NFF: Spørsmål om Dubai-deltakelse er sendt til Hovedlandsmøtet

Er boikott av verdenskongressen i Dubai virkelig vårt kraftigste våpen?

Derfor vil en boikott av verdenskongressen i Dubai være riktig

Derfor drar fysioterapeutene til verdenskongressen i Dubai

Det svenske fysioterapeutforbundet sender ingen offisiell delegasjon til Dubai

Verdenskongressen 2023: Danskene sier nei til Dubai

Dubai overtar Verdenskongressen i fysioterapi 2023

Powered by Labrador CMS