Millionunderskuddet i Norsk Fysioterapeutforbund

Forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund, Gerty Lund

Nedsetter arbeidsgruppe: - Har ikke vært vårt ansvar bevisst

Etter dagens styremøte i Norsk Fysioterapeutforbund ble det klart at generalsekretær Stian Engen får fornyet tillit. Samtidig nedsettes en arbeidsgruppe som skal jobbe frem et nytt forslag til revidert rammebudsjett for de neste tre årene. Budsjettet skal være klart innen 11.november.

Publisert Sist oppdatert

Betydelig høyere kostnader og lavere inntekter enn budsjettert. Et forventet underskudd på over 3,1 millioner kroner. Mulige konsekvenser for ansatte og medlemmer.

Dette var den foreløpige fasiten før styret i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) i dag samlet seg for å drøfte tiltak som følge av de blodrøde prognosetallene for organisasjonen inneværende år. Det var blant annet spenning knyttet til om generalsekretær Stian Engen skulle få fornyet tillit.

Det fikk han.

Nytt budsjett på trappene

- Vi har tillit til at Engen klarer å gjøre de tiltakene som kreves for å få en bedre og sunn økonomi for forbundet. Samtidig vil jeg som forbundsleder – og vi som forbundsstyre – følge nøye med og be om jevnlig oppdatering på driften, sier forbundsleder Gerty Lund i en pressemelding etter styremøtet i NFF.

- Ikke vært vårt ansvar bevisst

-Vi innser at også vi i Forbundsstyret ikke har vært vårt ansvar bevisst. Vi har blant annet ikke klart å prioritere godt nok. Sammen skal vi nå brette opp ermene og gjøre det som må til for at Norsk Fysioterapeutforbund skal forbli den gode organisasjonen vi er for alle fysioterapeuter. Vi har også som mål å bruke denne muligheten til å bli enda bedre, sier Lund i meldingen.

- Minst mulig negativ effekt for medlemmene

- Da nåværende forslag til rammebudsjett ble vedtatt, var prognosen for 2022 et underskudd på 1,3 millioner kroner. Nå – noen uker senere – er prognosen på hele 3.2 millioner kroner i underskudd. Det må dessverre få konsekvenser for rammebudsjettet de neste årene. Vi vil ha et nytt rammebudsjett klart innen 11. november og vil da sende det til delegatene (til NFFs hovedlandsmøte, red.anm.), sier Lund.

Etter at den siste prognosen ble kjent, har det kommet spørsmål om hvilken betydning den nye prognosen får for medlemmene.

- Det jeg kan love er at vi vil gjøre tiltak som får minst mulig konsekvenser for våre medlemmer. Vi har våre medlemmer øverst på prioriteringslisten til enhver tid, og vil strekke oss langt for at de skal merke minst mulig negativ effekt, avslutter forbundslederen.

Arbeidsgruppen vil forøvrig bestå av representanter fra NFFs styre og sekretariat.

Les også:

Underskuddet i Norsk Fysioterapeutforbund betydelig større enn først antatt

Kjære tillitsvalgte og landsmøtedelegater!

Jeg er beredt til å ta mitt ansvar

Powered by Labrador CMS