Kenneth Martinsen trakk seg først som leder i Faggruppelederforum i NFF. Dagen etter var han tilbake i styret.

NFF-budsjettet i havn

På dag to av Hovedlandsmøtet i Norsk Fysioterapeutforbund ble neste rammebudsjett vedtatt. Fysioterapeuten fikk noe mer å rutte med de neste tre årene. Her er enkelte av punktene.

Publisert Sist oppdatert

Det var tidvis spent stemning i salen da saken om at leder av Næringspolitisk Råd i organisasjonen (NPR) skulle delvis frikjøpes eller ikke kom opp. Nestleder i utvalget, Lars Håvard Høgvoll, meldte underveis at han trekker seg - uavhengig av utfallet i saken. Saken ble nedstemt, og leder i rådet, Per Olav Moberg Peersen trakk seg etter at resultatet ble kjent. Kenneth Martinsen trakk seg først som leder for Faggruppelederforum, før han dagen etter igjen meldte sitt kandidatur.

Stramt - men noen fikk

I et stramt budsjettforslag, var det nok få - eller ingen - som opplevde seg som vinnere. Nyutdannede fysioterapeuter (NUF) fikk gjennom sin sak om at deres medlemmer skal få tilbake rabatterte priser på NFF-kurs fra 2023.

Mer til Fysioterapeuten

Tidsskriftet Fysioterapeuten ble tildelt 150.000 kroner ekstra i året den neste treårsperioden. Faggruppene i NFF fikk tilbake det de "mistet" i opprinnelig forslag til revidert budsjett - 150.000 kroner i året. Næringspolitisk Råd ble tildelt 20.000 kroner mer i året, mens Selvstendig Næringsdrift (SN) ble også tildelt ekstra midler til takst- og ASA-forhandlinger.

- Fornøyd

Forbundsleder i NFF, Gerty Lund, er fornøyd med de første to dagene av Hovedlandsmøtet. I en kommentar etter dag to uttaler hun til Fysioterapeuten:

- Jeg er veldig glad for at delegatene har vært sitt ansvar bevisst, og en driftsmargin på 2,8% er til å leve med. Dette vil bygge opp nødvendig egenkapital samtidig som vi vil opprettholde høy aktivitet den neste perioden.

Imorgen avholdes valgene til styrer, råd og utvalg i Norsk Fysioterapeutforbund.

Les også:

Økonomisk krise i NFF gir et hovedlandsmøte fylt opp av spenningsmomenter

Slik vil Norsk Fysioterapeutforbund kutte millioner

Powered by Labrador CMS