Gerty Lund innstilt til tre nye år som forbundsleder.

Gerty Lund er innstilt som forbundsleder i NFF

Sittende forbundsleder er av NFFs sentrale valgkomite innstilt til en ny lederperiode på tre år.

Publisert Sist oppdatert

– Det er med stor takknemlighet og stor grad av ydmykhet jeg har mottatt valgkomiteens innstilling til forbundsledervervet, og jeg håper at Hovedlandsmøtet gir meg tilliten i tre nye år. NFF er en organisasjon i endring, og jeg skal forhåpentligvis få være med å fortsette endringen i noen år til. Organisasjonen består av så mange utrolig flotte medlemmer, tillitsvalgte og kontaktpersoner. Alle brenner for faget. I tillegg har NFF et dyktig sekretariat med hardtarbeidende medarbeidere. Det er med glede og spenning jeg har takket ja til å stille til gjenvalg.

Dette uttalte Gerty Lund til Fysioterapeuten like etter at innstillingen ble kjent - mandag ettermiddag.

Lund har snart sittet i tre år som forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF), og ledet forbundet gjennom en tid preget av blant annet covid-19.

- Hva tenker du om perioden som har gått - din første som forbundsleder i NFF?

- Den første perioden har blitt en god del annerledes enn jeg så for meg da jeg stilte til valg for tre år siden. Etter to måneder i forbundslederstolen kom pandemien, og verden ble brått endret fra hva vi alle var vant til. Når er ting i ferd med å stabilisere seg mer mot normalen – selv om vi har krig i Europa - og alt av priser stiger.

Med «normalen» tenker jeg at jeg som forbundsleder den siste tiden har hatt tid til å pleie kontakter og drive påvirkningsarbeid mot regjering, Storting, Spekter, KS, Unio og andre samarbeidsparter. Det er så mye lettere når vi kan møtes fysisk til formelle, men også uformelle møter.

Valgkomiteens leder: Krevende og interessant

Valgkomiteen har levert sin innstilling til alle de 49 vervene som Hovedlandsmøtet skal stemme over i månedsskiftet november-desember.

- Det har vært en krevende, interessant og lystbetont jobb å innstille det rette mannskapet til å lede Norsk Fysioterapeutforbund den neste 3-årsperiode, sier valgkomiteens leder Tor Frithjof Wigers Larsen til Fysioterapeuten.

Og fortsetter:

- Det mannskapet valgkomiteen nå har innstilt, er jeg sikker på har den kompetansen som er nødvendig for å kunne løse de oppgavene de er satt til å løse. Nå er det opp til Hovedlandsmøtet å vurdere vår innstilling, gjøre opp sin mening og avlegge stemmer.

- Har det etter ditt syn blitt spilt inn mange nok kandidater til vervene?

- Det finnes mange svært kompetente medlemmer i organisasjonen. Utfordringen for valgkomiteen har vært å få disse medlemmene spilt inn til oss. Noen organisasjonsledd har vært veldig aktiv med å spille inn kandidater, mens andre har vært fraværende. Jeg er av den formening at alle organisasjonsledd må bli flinkere til å finne og fremme kandidater. Mange kandidater vil være med å styrke demokratiet i organisasjonen. Slik situasjonen har vært i år har valgkomiteen vært avhengig av sitt store nettverk og brede kunnskap om medlemmene i organisasjonen, for å sette sammen alle organisasjonsledd.

Fortsatt mulig

Til tross for at det kun er en kandidat til de fleste av vervene, og fristen for å spille inn navn for lengst har gått ut, finnes det en mulighet - gjennom såkalte "benkeforslag". Et benkeforslag må komme inn mens Hovedlandsmøtet pågår.

- Det foreligger motkandidater til valgkomiteens innstilling, og det kan også fremmes benkeforslag på Hovedlandsmøtet. Så valget er ikke avsluttet før den siste stemmen er talt opp, avslutter Wigers Larsen.

Det hele avgjøres 29. november til 1. desember på Gardermoen.

Her kan du se listen over alle innstillingene fra NFFs sentrale valgkomite.

Les også:

Han vil ha full kamp om NFF-verv

Gerty Lund tar gjerne tre nye år som forbundsleder i NFF: – Mye jeg har ugjort

Powered by Labrador CMS