Etter valget

- Når det gjelder helsepolitikk, har vi et godt forhold til alle tre partiene, sier Gerty Lund.

Forbundslederen tror på flere fysioterapeuter etter valget

Dette sier NFF-sjefen om valgresultatet.

Publisert Sist oppdatert

Etter at 99,7 prosent av stemmene er opptelt etter mandagens stortingsvalg, er det klart at Ap, Sp og SV får flertall på Stortinget med 89 mandater. Ap blir største parti når nesten alle stemmene er telt opp.

Tirsdag samler Ap-leder leder Jonas Gahr Støre partiledelsen og sentralstyret for å diskutere veien videre mot en ny regjering. Så vil han snakke med Sp-lederen, skriver NTB.

Forbundsleder Gerty Lund i Norsk Fysioterapeutforbund er ikke overrasket over valgresultatet.

- Vi har sett at det gikk denne veien. Spenningen har vært knyttet til hvor mange partier Støre vil være avhengig av for å danne regjering. Politisk ser det ut som vi får den samme trioen som sist Ap satt i regjering. Jeg tror vi får en stabil regjering, og det er det første jeg tenker er viktig for landet, sier Lund.

Flere fysioterapeuter og folkehelseminister

Forbundslederen tror regjeringsskiftet kan være positivt for fysioterapeutene.

- Når det gjelder helsepolitikk, har vi et godt forhold til alle tre partiene. Det kan bli tøffere for de helprivate, men jeg tror vi kan se at det blir opprettet flere fysioterapistillinger og avtalehjemler i det offentlige systemet nettopp fordi partiene er opptatt av rehabilitering, sier Lund.

Forbundslederen har vært tydelig på at hun ønsker seg en folkehelseminister etter valget. Det samme har stortingsrepresentant Hege Haukli Liadal (Ap) tatt til orde for.

- Jeg tenker at en folkehelseminister eller -koordinator bør ligge rett under statsministeren, for det berører så ekstremt mange departementer. Det er noe vi kommer til å jobbe mot Ap om, sier Lund.

Ønsker lønnsløft

Kjell Halvard Aronsen (64) er spesialfysioterapeut i Sandefjord kommune. Han opplever at livet som fysioterapeut den siste stortingsperioden har bydd på stor frihet under ansvar og spennende, motiverende arbeidsoppgaver.

- Jeg har fått utnyttet mine videreutdanninger innen nevrologi og geriatri, sier han.

Fysioterapeuten er samtidig klar på hvilke endringer han ønsker seg etter valget.

- Det er å få samme status og lønnsnivå som de med master, siden jeg har tittelen spesialist innen fysioterapi for eldre. Her er gapet altfor stort etter mitt syn. Jeg har jo studiepoeng tilsvarende en master ganger to, helt uten uttelling under både sentrale og lokale lønnsforhandlinger. Dette bør bli en prioritet for både NFF og styresmaktene de kommende årene, mener Aronsen.

Les også:

Ap snakker varmt om fysisk aktivitet i skolen

Høyre vil fortsatt overlate rehabilitering til kommunene

Frp: Mer til kommunene - fordi det er der folk bor

KrF lover å satse på folkehelse, men har få konkrete tiltak

MDG: - Fagforeninger som NFF har gjort et godt arbeid med å spesialisere norske fysioterapeuter

Rødt vil fjerne egenandel for fysioterapi

Sp vil ha flere frisklivssentraler og opptrappingsplan for rehabilitering

Venstre: - Fysioterapeuter avgjørende for en bærekraftig helsetjeneste

Powered by Labrador CMS