St.Olavs hospital i Trondheim.
St.Olavs hospital i Trondheim.

Helseplattformen: Tusenvis av brev kom ikke frem

Over 16.000 elektroniske brev har ikke kommet frem til mottaker.

Publisert Sist oppdatert

St. Olavs hospital har sendt en bekymringsmelding til Statsforvalteren om nye problemer med Helseplattformen. Ifølge St. Olavs hospital skyldes brev-problemene en systemfeil i brevmalene i plattformen.

Systemfeil

– Fastlegene har lenge meldt fra om at de mottar færre henvendelser fra sykehuset enn tidligere, sa sykehusdirektør Grethe Aasved til Dagens Medisin.

Journalsystemet har ifølge Dagens Medisin ikke sendt ut brevene. Avsenderen skal ikke ha fått feilmelding, men bekreftelse på at brevet er sendt.

NRK skriver at det dreier seg om 16.438 elektroniske brev. I 10.714 tilfeller har pasienten fått brevet, men ikke mottakere som sto på kopi, som fastleger - ifølge nettstedet.

Trakk seg

Like etter at brevsaken ble publisert ble det kjent at Torbjørg Vanvik går av som administrerende direktør for Helseplattformen.

– Det er en omforent forståelse mellom styret og administrerende direktør, sa styreleder Helge Garåsen til Dagens Medisin etter at nyheten ble kjent.

Samtidig har styret i Helse Midt-Norge vedtatt at innføringen av journalsystemet skal evalueres eksternt. Dette melder NRK.


Les også:

Helseplattformen: Åpner tilsyn ved St. Olavs

Helseplattformen: Må sette ny dato for utrulling i to regioner

Helseplattformen er satt i arbeid

Opprør mot Helseplattformen ved St. Olavs hospital

Felles pasientjournal: Gode intensjoner, men lang vei å gå

Felles pasientjournal: Som å spille i samme orkester


Vi setter pris på å høre fra deg!

Har du tanker om saken du nettopp har lest? Vi i Tidsskriftet Fysioterapeuten setter pris på din tilbakemelding på våre saker. Er det andre temaer du ønsker å lese mer om? Har du forslag og gode tips? Du er velkommen til å ta kontakt med oss ved å sende en epost til Fysioterapeuten@fysio.no.

Powered by Labrador CMS